Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Deniz Bayramoğlu’nu Ağırladı

CNN TÜRK'te Gündem Özel programını hazırlayan-sunan Deniz Bayramoğlu Marmara Medya Merkezi'ne konuk oldu.

Marmara Medya Merkezi’ne konuk olan Deniz Bayramoğlu, konuşmasına öğrencilere kariyer hedeflerini sorarak başladı. Deniz Bayramoğlu, konuşmasının devamında sunucusu olduğu Gündem Özel programının başlama hikâyesini öğrencilere aktardı.

Deniz Bayramoğlu “Bana Gündem Özel’i teklif ettiler, ben bir tek şartla kabul edebilirim eğer siyaset yapmayacaksak dedim” ifadelerini kullanarak programın adım adım değiştirerek şu anki formatı oluşturduklarından bahsetti.

Bayramoğlu, Gündem Özel için popüler bilim programı diyemeyeceğimizi çünkü programda bilim dışı konularının da işlendiğini söyledi. Ayrıca programda insana yönelik ve insanın anlam arayışını içeren konuların seçildiğini dile getiren Bayramoğlu, “Bir insan kendisini tanımıyorsa başka kimseyi tanımaz.” sözüyle vurguladı.

Programın izleyici kitlesinin çoğunluğunu ev kadınlarını oluşturduğunu vurgulayan Deniz Bayramoğlu “Kadınlar bu ülkede öğrenmeye en hevesli kesimi oluşturuyor. Bizim programımız belki de ilk defa evlere hapsedilmiş olan kadınlarımıza kendilerini geliştirebilecekleri bir alan sunuyor.” dedi.

Öğrencilere medya ve yayıncılık hakkında “Yayıncılık bir demokratik iş değildir, içerisinde hiyerarşik bir düzen vardır. Kararı ortak alabilirsiniz ama kararı aldıktan sonra iş yapılırken hiyerarşi hissedilir.” ifadeleriyle Bayramoğlu düşüncelerini belirtti.

Deniz Bayramoğlu konuşmasına “Gazetecilerden cesur olmasını bekleyebilirsiniz ama asıl yapmamamız gereken şey onların cesur olmasını sağlayacak ortamı yaratmaktır.” sözleriyle son verdi. Bayramoğlu’nu öğrencilerin sorularına yanıt vermesiyle etkinlik son buldu.

Ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Anık ile sohbet eden Bayramoğlu memnuniyetini dile getirerek; "Öğrenciler çok şanslı. Burada pratik bilgiler alarak sektöre hazır bireyler yetişiyor." dedi.

Deniz Bayramoğlu Kimdir?

1993’te İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ’ne girdi. Üç yıl sonra gazeteci olmak için eğitimine ara verdi. 2005 yılında Çevre Mühendisliği Bölümü ’ne tekrar başladı.

1999–2000 arasında Yeni Binyıl‘da finansal haber editörü olarak çalıştı. Demokrasi, Sabah Gazetesi ve Yeni Yüzyıl Gazetesi’nde muhabirlik yaptı. Liberal Bakış ve Gündem Gazeteleri’nde editör olarak çalıştı.

CNN TÜRK televizyonunda önce borsa yorumcusu olarak görev yaptı. Halen çeşitli günlük ve haftalık yayınlar için yazılar kaleme almaya devam etmektedir. Şu anda CNN Türk ‘de Gündem Özel programının sunuculuğunu yapmaktadır.