Marmara Üniversitesi'nin 135. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Marmara Üniversitesi’nin 135. Kuruluş Yıl Dönümü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek teşrifleriyle 12.01.2018 tarihinde Sultanahmet Rektörlük Binasında düzenlenen törenle kutlandı. Bakanlar, Milletvekilleri, Valiler, Kaymakamlar, Belediye Başkanları gibi devlet zirvesinin önemli isimleri kutlama törenine konuk oldu.

Marmara Üniversitesi Sultanahmet Rektörlük Binası Ord. Prof. Dr. Nihad Sayar Konferans Salonunda 12.01.2018 Cuma günü düzenlenen kutlama töreni, tören programının okunmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi başlıklı belgesel filmin, Cahit Şaher’in seslendirmesiyle gösterimi yapıldıktan sonra Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat konuşma yaptı. Rektör Arat konuşmasına, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın töreni teşriflerinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı. 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin milletimizde birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdiğini dile getiren Rektör Arat, şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileyerek gazilerimize şükranlarını sunduğunu söyledi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ithafen; “Üniversitemiz tarihinde hiç olmadığı kadar büyük bir teveccühe mazhar olmuştur.” diyen Rektör Arat; “Her zaman bu teveccühe layık olma gayreti içerisindeyiz.” şeklinde konuştu. Rektör Arat, Maltepe’de yeni yapılacak olan külliyenin adının üniversitemiz Yönetim Kurulu tarafından oy birliği ile Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi olmasına karar verildiğini söyleyerek, bu durumu uygun bulmalarından ötürü Cumhurbaşkanımıza şükranlarını iletti. Yeni yapılacak olan külliyenin projesiyle ile ilgili detayları paylaşan Rektör Arat, üniversitemiz ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Rektör Arat konuşmasını, “Geleceğin Marmarası’nı inşa etme sürecinde en büyük desteğimiz başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimizden aldığımız güç ve halkımızın bizlere duyduğu güvendir. Bu duygu ve düşüncelerle üniversitemizin 135. Kuruluş Yıl Dönümünü tekrar tebrik ederim. Törenimizi teşrif ederek bizleri onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm konuklarımıza şükranlarımı arz ederim. Üniversitemizin kuruluşuna ve bugünlere gelmesine emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım. Yarınların üniversitemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlarım.” sözleriyle sonlandırdı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Mensubu ve mezunu olmaktan her zaman onur duyduğum Marmara Üniversitesi’nin 135. kuruluş yıl dönümünün hayırlara vesile olmasını dilerim.” sözleriyle konuşmasına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Üniversitesi ile ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Şahsımın mezuniyetinden bir yıl sonra bugünkü adını alan Marmara Üniversitesimiz, 84 binin üzerindeki öğrenci ve 3277 öğretim üyesi ile ülkemizin önde gelen yüksek öğretim kurumları arasında mümtaz bir yere sahiptir. Pek çok milli sporcumuzun yetiştiği Spor Bilimleri Fakültesi de başlı başına bir markadır. Üniversitemizin önünde çok büyük hedefler bulunduğunu biliyorum. Bir mezunu ve Cumhurbaşkanı olarak üniversitemize her konuda destek verdim, veriyorum. Maltepe ve Göztepe'deki külliyelerimizle ilgili çalışmaları yakından takip ediyorum. Maltepe, 2300 dönüm civarında bir arazi üzerinde, inşallah şu anda projenin son halini de kendilerinden göreceğim, son haline de bakacağız ve Maltepe'deki yer bittiği zaman Marmara Denizi'ne nazır ve külliye olarak bütün birimlerini bir araya toplayan bir üniversite olması bakımından efradını cami ağyarını mani olacak. Üniversitemizin hedeflerine ulaşması için çok daha gayret göstermeliyiz. Türkiye, dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına onlarca kurumla girmek zorundadır.” Doçentlik ünvanı ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yardımcı doçenlik unvanıyla ilgili çeşitli şikayetler vardı. Birçok arkadaşım, ahbabım var. Dinlediğimde ben de tatmin olmazdım. Bunun bir aldatmaca olduğunu da bilirdim. Yardımcı doçentliğin bir siyasi karar olduğunu bilirdim. Dedik öyle bir adım atalım ki; ara unvanı ortadan kaldırıp doktoradan doğrudan doçentliğe geçilmesini temin edecek çalışma yapalım. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta parlamentoya gönderilecek. Doktoradan sonra bir de yardımcı doçentlik olmayacak. Doktoradan sonra kazanan doçentliğe gidecek." şeklinde konuştu. “İdareci ve hoca olarak okulumuza emek vermiş herkese şükranlarımı sunuyorum. Ebedi aleme intikal etmiş olanlara Allah’tan rahmet diliyorum.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, “Sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum, kalın sağlıcakla.” sözleriyle sonlandırdı.

Marmara Üniversitesi Doktora öğrencisi Tünzale Memmedzade tarafından saf ipek üzerine altın harflerle işlenmiş olan ve yapımı 3 senede tamamlanan Kuran-ı Kerim, Cumhurbaşkanımıza takdim edildikten ve diğer plaket takdimleri yapıldıktan sonra program, aile fotoğrafı ve ikram ile sona erdi