Rektörümüz Prof. Dr. M. Emin ARAT'ın 2017-2018 Akademik Yılı Mesajı

Sevgili öğrenciler, üniversitemizin saygıdeğer akademik ve idarî personeli;

2017-2018 akademik yılına girmiş olmanın sevincini ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.

1883 yılında kurulan üniversitemiz, 134 yıldır ülkemizin yükseköğretim sistemi içinde müstesna bir yere sahiptir.

Marmara Üniversitesi, ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği nitelikli akademik çalışmalarla yalnızca ülkemizde bilimin gelişmesine katkı sağlamakla kalmamakta; aynı zamanda yetiştirdiği sayısız öğrenci ile de ülkemizin ekonomik, kültürel, sanatsal ve sosyal açılardan gelişmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Bugün iş dünyasından bürokrasiye, kültür ve sanattan spora kadar toplumumuza yön veren sayısız değeri yetiştirmiş olmanın onurunu taşıyoruz.

Sevgili öğrenciler;

Üstün başarı göstererek Marmara Üniversitesi gibi bir dünya üniversitesini kazanmış olmanın haklı gururunu yaşayın. Üniversitemizin köklü birikiminden, yaygın uluslararası bağlantılarından, güçlü akademik kadrosundan ve geniş imkânlarından en iyi şekilde yararlanmanın gayreti içinde olun.

Marmara Üniversitesi’nde sadece nitelikli bilgi kazanmakla kalmayacak, insan olmanın erdemini, emeğin değerini, bilimin önemini, kültür ve sanatın güzelliğini, kısacası hayatın anlamını hissederek yaşayabileceğiniz bir ortam bulacaksınız.

Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek parlak bir kariyer inşa etmek sizlerin ellerindedir. Bunun için yerel değerleri evrensel ilkelerle harmanlayan, küresel dinamikleri okuyabilen, geniş ufuklu, fakat gerçekçi, çalışkan ve disiplinli insanlar olmayı hedeflemelisiniz.

Sizlerin yalnızca Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde mesleğini profesyonelce ifa edebilecek bilgi ve donanıma sahip olarak yetişmeniz için her türlü çabayı göstermekte olduğumuzu bilmenizi isterim.

Saygıdeğer meslektaşlarım;

Yıllarca emek vererek edinmiş olduğunuz bilgi ve birikimi, öğrencilerimizin ve toplumumuzun istifadesine büyük bir şevkle sunmaktasınız. Sizlerin heyecanı hem öğrencilerimize model olmakta hem de bizim azmimizi artırmaktadır. Yönetim olarak temel sorumluluklarımızdan biri de sizlere daha iyi bir çalışma ortamı sunmaktır. Bu amaçla bir yandan ülkemize örnek olacak büyük bir yerleşke inşa ederken, diğer yandan da mevcut yerleşkelerimizi belirli bir program dâhilinde dönüştürüyoruz. Geleceğin Marmarası'nı inşa etme sürecinde en büyük desteğimiz, siz değerli meslektaşlarımızın bize duyduğu güvendir.

2017-2018 akademik yılının Marmara Üniversitesi camiasına hayırlı olmasını diler, öğrencilerimizi, akademik ve idarî personelimizi saygı ve sevgi ile selâmlarım.

Prof. Dr. M. Emin ARAT

Rektör