İletişim Araştırmaları Zirvesi Başarıyla Gerçekleştirildi

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde kurulan İletişim Araştırmaları ve Uygulama Laboratuvarı (İLAB), iletişim araştırmalarının dinamiklerini keşfetmek ve geleceğe yön vermek isteyen akademisyen ve öğrencilerimizi İletişim Araştırmaları Zirvesi’nde buluştu.

22-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında fakültemizde gerçekleşen İletişim Araştırmaları Zirvesi’nde sektörden ve akademiden değerli katılımcılarla ağırlandı. Bu yıl ilk kez düzenlenen zirvede alanında pek çok uzman ve araştırmacı bir araya geldi.

22 Mayıs günü Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Babacan’ın yaptıkları açılış konuşmasının ardından Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ebru Özgen İLAB’ın tanıtımını yaptı. İlk oturuma Ogün Doğan Akyol’un “Televizyon Reyting Ölçümleri ve Televizyon İzleme Davranışları” başlıklı sunumuyla başlandı. Öğleden sonra düzenlenen “Araştırmanın Geleceği, Geleceğin Araştırması” başlıklı panel İLAB Koordinatörü Prof. Dr. Uzunçarşılı Soydaş’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panelde Türkiye Araştırmacılar Derneği (TüAD) Yönetim Kurulu Üyesi / Eti Tüketici ve Pazar Araştırma Direktörü Didem Ansel, Prof. Dr. Cem Sefa Sütçü ve Dr. Öğr. Üyesi Halil İbrahim Zeytin konuşmacı olarak bulundular.

23 Mayıs günü oturuma Prof. Dr. Oğuzhan Gündür’ün “Proje Geliştirme ve Yazma Süreçleri” sunumuyla başlandı. Ardından Prof. Dr. Çiğdem Aytekin’in “Medyada Yapay Zeka Araştırmaları” sunumuyla devam edildi.

24 Mayıs günü Zirve’nin son gününde Dr. Öğretim üyesi Burak Polat’ın “Ağ Bilimi ve İletişim Bilimleri Arasında Köprü Kurmak” başlıklı sunumuyla başladı. Sunumun ardından Doç. Dr. Bilge Şenyüz’ün Veri Görselleştirme atölyesiyle başarıyla tamamlandı.