Spor Medyası Marmara İletişim’de konuşuldu!

PHOTO-2019-12-26-23-09-40.jpg (187 KB)

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde spor medyası farklı açılardan masaya yatırıldı. TRT Spor Spikeri Ceyla Büyükuzun, A Spor Spikeri Ali Baransel, A Spor Editörü Mustafa İnci ve A Spor Yorumcusu Ilgaz Çınar’ın katıldığı “Spor Medyası Paneli” öğrencilerin yoğun ilgisine sahne oldu. Danışmanlığını Doç. Dr. Ali Murat Kırık’ın yaptığı Marmara Üniversitesi Yeni Medya Kulübü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen “Spor Medyası Paneli”nin açılış konuşmasını Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İrfan Paçacı yaptı. Doç. Dr. İrfan Paçacı, yeni iletişim teknolojilerinin hayatımızın merkezinde yer aldığını ifade ederek, spor medyasının da teknolojiyle birlikte dönüştüğünü belirtti. Bu tarz etkinliklerin kişisel gelişime büyük katkı sağladığının altını çizen Doç. Dr. Paçacı konuklara katılımlarından ötürü teşekkür etti.

PHOTO-2019-12-26-23-11-18.jpg (129 KB)

Sunuculuğunu Marmara Üniversitesi Yeni Medya Kulübü Başkanı Ökkeş Ejderha’nın, moderatörlüğünü kulüp üyesi Onur Eskifuruncu’nun yaptığı Spor Medyası Paneli eğlenceli dakikalara sahne oldu. TRT Spor Spikeri Ceyla Büyükuzun spor medyasına nasıl adım attığını anlatarak; “Televizyonun son yıllarda önem kaybettiği bir gerçek. Bende çoğu zaman dijital platformları takip ediyorum ve orada yaptığım projelerim var.” diyerek yeni medyanın önemini vurguladı. A Spor Spikeri Ali Baransel ise futbolun büyük bir endüstri halini aldığını belirtti. Baransel; “Türkiye'de olduğu gibi yurtdışında da en ilgi çeken futbol… Ama tabii ki amatör branşlara da önem veriliyor. Bizim medyamız ise seyirci neyi talep ediyorsa onu izleyiciye sunuyor” dedi. Spor medyasının zorluklarını tek tek belirten A Spor Editörü Mustafa İnci; “Spor medyasında yer almak hem kolay hem de zor bir iş. Çoğu aday doğal seleksiyona uğrayıp eleniyor ve sadece birkaç kişi bu seviyelere gelebiliyor. Bu nedenle çalışmak ve en iyisi olmak gerekiyor” diyerek bu alanda çalışmanın önemini vurguladı. A Spor Yorumcusu Ilgaz Çınar ise öğrencilerin en çok merak ettiği gelir konusunda değindi. Çınar; “Bu işte sanıldığı gibi büyük paralar kazanılmıyor. Hele ki başlarda büyük geçim sıkıntıları çekebiliyorsunuz.” dedi. Öğrencilerin sorularına içtenlikle yanıt veren katılımcılara panel sonunda Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İrfan Paçacı tarafından katılım belgeleri takdim edildi. Toplu fotoğraf çekimi ardından panel sona erdi.

PHOTO-2019-12-26-23-12-03.jpg (248 KB)