Kurucu referanslar olarak kabul edilen kanonik metinler "temel", "klasik", "üretici" (generative) yönleriyle akan zamanın çok az aşındırdığı eserlerdir. Medya ve iletişim çalışmaları da yüz yılı aşan geçmişi ve çok disiplinli / disiplinlerarası karakteri ile zengin bir kanonik metin koleksiyonuna ulaştı. Ancak iletişim teknolojilerinin hızla gelişimi ve dönüşümüyle ortaya çıkan yeni yaklaşımlar, acele kavramlaştırmalar, moda araştırma konuları, araştırmacılarla kurucu metinler arasındaki mesafeyi artırdı.
Bu mesafeyi daraltmak ve araştırma önceliğine ve kültürüne sahip bir üniversite olmanın esaslarından biri olarak eğitim ve araştırma kalitesinin artırılması için Akademik Gelişim Koordinatörlüğü tarafından “Kanonik Metin Okumaları” başlığı altında toplantı serileri düzenlenme kararı alınmıştır.
Toplantılarda kanonik metinler yazıldıkları dönemin ruhu ve bugüne bakan yönleriyle ilgili ve konunu uzmanı bir hocamız tarafından tartışma açılacak ve müzakereye edilecektir.
Kanonik Metin Okumaları’nın ilk oturumunda, Doç.Dr. Göksel Aymaz eşliğinde medya ve iletişim çalışmaları alanının Türkiye’deki kurucularından Prof.Dr. Ünsal Oskay’ın “XIX.YüzYıldan Günümüze Kitle İletişimin Kültürel İşlevleri” kitabı ele alınacaktır. Toplantılar tüm öğretim üyelerimiz ile doktora seviyesindeki öğrencilerimizin katılımına ve akademik tartışmasına açık biçimde gerçekleştirilecektir”