Uluslararası Marmara Lisansüstü İletişim Öğrencileri Kongresi-4

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi
Uluslararası Marmara Lisansüstü İletişim Öğrencileri Kongresi-4
International Marmara Postgraduate Communication Students Congress-4


ADİL ve ETKİLİ BİR İLETİŞİM DÜZENİ ARAYIŞI:
MUKAVEMET, DEKOLONİZASYON ve ENFORMASYON EKOSİSTEMİ
A Re-questing for Just and Effective Communication Order: Resistance, Decolonization, and Information Ecosystem


Prof. Dr. Hediyetullah Aydeniz’in “Medya ve İletişim Alanının Dekolonizasyonu/Sömürgesizleşmesi”, Doç. Dr.Yusuf Ziya Gökçek’in “Bir Direniş Coğrafyası Olarak Üçüncü Sinema”, Doç. Dr. Haldun Narmanlıoğlu’nun “Madun konuşabilir mi?” ve Doç. Dr. Bilge Şenyüz’ün “Dijital Eşitsizlikler ve Veri Sömürgeciliği” başlıklı sunumların yapılacağı açılış oturumu ile başlayacak Uluslararası Marmara Lisansüstü İletişim Öğrencileri Kongresi’nde, ikisi yurt dışından olmak üzere 10 farklı üniversiteden 26 lisansüstü çalışma yürüten genç akademisyen adayı tebliğlerini sunacak.

“Sömürgecilik, Sinema ve Temsil”, “Sinema, Self Oryantalizm ve Sömürgeci İmge”, “Dijitalleşme, Aktivizm, Savaş ve Temsil”, “Sömürgecilik, Avrupamerkezcilik ve Batıdışılaşma”, “Dijitalleşme, Dezenformasyon ve Veri Sömürgeciliği”, ve “Dijital İletişim, Manipülasyon ve Yapay Zeka” başlıklı altı farklı oturumlar 5-6 Mayıs 2025 tarihlerinde Marmara Üniversitesi’nin Göztepe Yerleşkesi’inde İletişim Fakültesi binasında yapılacak.


Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nın “Türkiye ve Ortadoğu Tarihini Yeniden Düşünmek” ile North Carolina Üniversitesi-Chapel Hill’den Prof. Dr. Cemil Aydın’ın “Sömürgecilik Sonrası Dünyanın Kayıp Geleceği: Günümüz Dünya Düzeni Krizini Anlamak İçin 1955 Bandung Afro-Asya Konferansı’nın Mirasını Yeniden Düşünmek” başlık kapanış oturumundaki sunumlar ile kongre programı tamamlanacak.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından ilki 2014’te sempozyum ve 2017, 2018, 219 yıllarında da kongre olarak düzenlenen Marmara Lisansüstü İletişim Öğrencileri Kongresi, lisansüstü çalışmalar yapan öğrencilerin akademik çalışmalarına destek vermek ve düşünce üretimi, akademik yazım, kendini ifade etme ve yazdıklarını sunma becerilerini geliştirmek amacıyla bu sene uluslararası düzeye çıkartılarak düzenlenmektedir.

İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucunda Filistin'de öldürülen gazeteciler adına hazırlanan "Filistin'in Şehit Gazetecileri Anısına: İşgalin Tanıkları" sergisinin de açılacağı Kongre, İletişim Okulu ve Anadolu Ajansı’nın paydaşlığında gerçekleşiyor.

Kongre Programı İçin: https://iletisim-kongre.marmara.edu.tr/kongre-programi

HIZLI ERİŞİM