Sinema Bilim Dalı Öğrencimiz Deniz Telek 38. İstanbul Film Festivali’nde Ödül Aldı

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema Bilim Dalı Doktora öğrencilerimizden Deniz Telek, 38. İstanbul Film Festivali Kısa Film Yarışması’nda Ödül Aldı.

Deniz Telek

Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sinema Bilim Dalı Doktora öğrencilerimizden Deniz Telek, “Gümüş” (The Gentle Sadness of Things) isimli kısa filmi ile 38. İstanbul Film Festivali Kısa Film Yarışması’nda Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) Ödülü’ne layık görüldü.

Deniz Telek

Deniz Telek, ödülünü Rahmi M. Koç Müzesi’nde 6 Nisan’da yapılan ödül töreninde aldı. Jüri, filmin; “Kültürel ve duygusal bir miras olarak aile ilişkileri bağlamında insan doğasının derinliklerini gösterdiği” için ödüle layık bulunduğunu açıkladı. Gümüş filmi, ulusal ve uluslararası pek çok festivalde daha önce de gösterilmiş ve ödül almıştı.