TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması'nda Marmara Üniversitesi’ne Dört Ödül

Beşincisi düzenlenen Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi dört kategoride ödül sahibi oldu.

TRT'nin genç iletişimcileri desteklemek amacıyla düzenlemiş olduğu 5. Geleceğin İletişimcileri Yarışması, 3 Temmuz’da Tepebaşı Stüdyoları’nda gerçekleştirildi. Gecede dereceye girenlere ödülleri verildi.

Türkiye’nin eğitim, kültür, sanat hayatı ile yayıncılık alanına destek olmak; kurumsal bilgi birikimi ve tecrübesini gençlerle paylaşmak; yarının iletişimcileri olacak üniversite öğrencilerinin eğitim faaliyetleri kapsamında yapacakları çalışmalara katkıda bulunmak ve onları teşvik etmek amacıyla başlayan yarışma 4 ana daldan oluştu. Radyo Yayıncılığı, Televizyon Yayıncılığı, Haber Yayıncılığı ve İnternet Yayıncılığı dalında Türkiye’nin yanı sıra Balkanlar, Orta Asya ülkeleri ile KKTC’deki üniversitelerde iletişim alanında eğitim gören lisans öğrencileri de katıldı. Yoğun katılıma sahne olan yarışmaya; 52 üniversiteden 1021 öğrenci, toplam 738 eserle başvurdu.

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren,  "Şans fırsatlara hazırlıklı yakalanmaktır" dedi. Yarışma ile genç iletişimcileri şanslı kılmak istediklerini vurguladı.

Törene Marmara Üniversitesi’ni temsilen proje koordinatörü Doç. Dr. Ali Murat Kırık katıldı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Televizyon Haberi kategorisinde “Çağın Yeni Hastalığı ‘Nomofobi’” ile 1'incilik ödülünü Tunahan Erkal, Buse Erel, Sefa Tugay Günaydın; Radyo Haberi kategorisinde “Marmara Radyosu Ana Haber” ile 3'üncülük ödülünü Zeynep Can; Sosyal Medya Projesi kategorisinde “Yapım Böyle Film” ile 2'incilik ödülünü Yasin Yavuz ve Kısa Film kategorisinde “Vaziyet” ile 3'üncülük ödülünü Akcan Gündem aldı.

Ödül töreni TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu ve ödül alan öğrencilerin hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Başarılarından ötürü öğrencilerimizi ve değerli hocalarını tebrik ederiz.