Yeni İletişim Ortamları'nda Türkçe: “Güncel Sorunlar ve Terim Önerileri Çalıştayı” Yapıldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin, Yeni İletişim Ortamları'nda Türkçe: “Güncel Sorunlar ve Terim Önerileri Çalıştayı” ‘Dijital İtibar, Endüstri 4.0 ve Yapay Zekâ, Dijital Medya, Siber Güvenlik ve Toplum 5.0’ konularıyla beş farklı masada Türkçe terimlere geçiş konunun uzmanlarıyla tartışıldı.

İletişim teknolojilerinde batı terimlerinin kavram karmaşasından kurtulmak ve ifade zorluğunu ortadan kaldırmak adına Türkçe terimler üretilmesi için düzenlenen çalıştayda Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Gürer Gülsevin de yer aldı.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Balta, Çalıştay’da farklı grupların bir araya gelmesinin önemine vurgu yaparak, “Farklı gruplardan dile yeni sözcükler kazandırılmasını önemsiyorum. Biz dijital itibar masasındayız. Dijital itibara ilişkin Türkçe sözcüklerin ve kavramların arayışı içerisinde olacağız” diye konuştu.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/dijitalde-ingilizce-kelimelerin-turkce-karsiligi-araniyor-41394593