MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ  2. MEDYA OKURYAZARLIĞI ATÖLYESİ Güz 2024

MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ
2. MEDYA OKURYAZARLIĞI ATÖLYESİ
Güz 2024
—-
Medya ve iletişim çalışmaları kapsamında giderek genişleyen önemli bir araştırma alanı olan medya okuryazarlığı, dünyayı tanıma, kavrama ve nitelikli bir hayat pratiği geliştirmeye işaret eden aktif vatandaşlık, eleştirel düşünme ve nitelikli iletişim becerilerinin kazandırılması için yaygınlaştırılmaya çalışılırken enformasyon düzensizliğine karşı direncin geliştirilmesi için de önemli bir bilgi ve beceri bütünüdür. Bu çerçevede Medya Okuryazarlığı Araştırmaları Dergisi’nin katkılarıyla İletişim Fakültesi Dekanlığınca ilki 2023 Güz döneminde düzenlenen Medya Okuryazarlığı Atölyesi, İletişim Fakültesi’nde yeni kurulan Akademik Gelişim Koordinatörlüğü’nün yürütücülüğünde “enformasyon düzensizliğine karşı mukavemet/direnç ve İsrail’in Filistin’de yürüttüğü soykırımın medya ve iletişim boyutları” teması ile yapılacaktır.
Atölye, Marmara Üniversitesi’ne kayıtlı tüm öğrencilerinin katılımına açık ücretsiz bir eğitim programıdır.
Amaç: Medya sektörünün ve özellikle de dijital dünyanın imkân ve meydan okumalarını tanıma, kavrama ve bilinçli kullanımını sağlayacak bilgi ve becerilerin kazandırılması
Kazanımlar:
Medya okuryazarı, medya ve dijital dünyanın imkanları ve meydan okumalarını bilir.
Medya okuryazarı, gerektiğinde ve gerektiği kadar medyayı takip eder.
Medya okuryazarı, çeşitli bilgi kaynakları arasından ihtiyaç duyduğu doğru ve güncel bilgilere ulaşır, anlar ve meslek hayatında kullanır.
Medya okuryazarı, medyanın olumlu hizmetlerinden yararlanır ve olumsuz hizmetlerinden de uzak durur.
Medya okuryazarı, kişisel ve kurumsal itibarını koruyarak medyayı kullanır.
Medya okuryazarı, hukuki ve etik sınırların farkında olarak medyayı kullanır.

Ekran görüntüsü 2024-09-13 132012.png (42 KB)

Başvuru Süreci : 02.10.2024-20.10.2024
Oturumların Zaman Aralığı : 28.10.2024- 27.12.2024
Atölyenin Mekânı : Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi
Kontenjan : 50 kişilik
Katılım Koşulu ve Bilgilendirme:
Marmara Üniversitesi öğrencisi olan herkes başvurabilir
Atölyeye katılım ücretsizdir.
Atölyeye devam eden (%80) ve medya okuryazarlığı ile ilgili bir içerik üreten öğrencilere Katılım Belgesi verilecektir.
Atölyenin her bir oturumu, 40 dakika ile 1 saatlik bir sürede tamamlanacaktır.

WhatsApp Image 2024-09-12 at 20.19.13.jpeg (152 KB)

WhatsApp Image 2024-09-12 at 20.19.13 (1).jpeg (185 KB)